VEELGESTELDE VRAGEN

 

 

 

Ons kind is drie. Hoe ontdek ik of de Vuursteen een passende school is? 

U kunt altijd een afspraak maken met onze school. Zo krijgt u een indruk van wat onze school u en uw kinderen te bieden heeft. Ook organiseert de Vuursteen elk jaar een Open School-ochtend, waarop zowel uw kind als u de sfeer kunt komen proeven. In de jaarkalender (te vinden bij de downloads op de site) staat vermeld wanneer deze ochtend plaatsvindt. De ochtend vindt plaats aan het begin van het kalenderjaar.

Aangemeld voor school, en nu?

Als uw kind bijna vier jaar oud is en zich bij ons op school heeft aangemeld, neemt de leerkracht contact met u op voor de wenochtenden. Wettelijk zijn er 5 wendagen beschikbaar, maar in overleg kan er ook gekozen worden voor een paar ochtenden. Als de kinderen vier jaar zijn, kunnen ze de hele dag naar school. Onze school hanteert een continurooster.

Wat voor eten en drinken geef ik mijn kind mee naar school?

Iedere ochtend is er in de klas een moment van fruit eten. Daarvoor kunt een bakje fruit en een beker drinken meegeven. Tussen de middag eten we als groep in ons eigen lokaal. Hiervoor kunt een gevulde broodtrommel en een beker drinken meegeven. Ook mag uw kind altijd een flesje water meenemen om tijdens de les af en toe uit te drinken.

Wat heb je nodig voor de gymlessen?

De kinderen van groep 1 en 2 gymmen in het speellokaal van de Vuursteen. Hiervoor is het handig om een gymtas met gymschoenen op school te hebben. Graag gymschoenen die uw kind zelf aan kan trekken (dus zonder veters) met een mooie stevige rubberen zool. Een gymbroekje en T-shirt is niet nodig. De kinderen van groep 3 t/m 8 gaan één keer per week naar de Trefkoele voor gymles. Groep 3-5 heeft een gymtas gevuld met schoenen, broekje en T-shirt op school. Groep 6-8 moet op de dag van de gymles een gymtas meenemen naar school.

Waar kan ik terecht met mijn vragen of opmerkingen?

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u in eerste instantie altijd terecht bij de leerkracht van uw kind. Wanneer een gesprek wat meer tijd kost, kan er een afspraak gemaakt worden. Mocht er iets zijn waarmee u niet terechtkunt bij de leerkracht, dan is het natuurlijk ook mogelijk om een afspraak te maken of even binnen te lopen bij de directrice. Ook heeft de school twee vertrouwenspersonen waar u met vragen en/of opmerkingen terechtkunt. Hun gegevens staan in de schoolgids, die te vinden is onder ‘downloads’.

Hoe word ik geïnformeerd over de voortgang van mijn kind?

De voortgang van uw kind(eren) wordt minimaal twee keer per jaar met u besproken tijdens de tienminutengesprekken. De data van deze avonden zijn te vinden in de jaarkalender. Inschrijven hiervoor kan via de Parro-app. De leerkracht maakt hiervoor een activiteit aan en zal u uitnodigen deze in te vullen. Mocht u of de leerkracht behoefte hebben aan meer contact, dan kunnen daarvoor natuurlijk afspraken worden gemaakt. De resultaten van de kinderen worden ook vastgelegd in een rapport, dat de kinderen twee keer per jaar meekrijgen.

Hoe vind ik actuele informatie over school?

Informatie over de school en de groep van uw kind(eren) wordt gedeeld via de schoolapp Parro, de site en de nieuwsbrief. Voor de schoolapp moet u zichzelf aanmelden; hiervoor krijgt u een inlogcode van de leerkracht. Zie ook het kopje Parro onder Praktische informatie op deze site. De website is bedoeld voor nieuwe ouders en mensen die de school beter willen leren kennen. De nieuwsbrief verschijnt in principe iedere maand.